Utstyr vi mangler til babyen

17.08.2013
19:00

Vi har allerede en del klær og utstyr liggende klart, men noen ting gjenstår.

Tenker å kjøpe noe brukt dersom vi får tak i det da barneutstyr ikke rekker å bli godt brukt i spedbarnstiden. Hvor mye får man bruk for vippestol, og hva med ammepute? Ønsker å kjøpe Stokke tripp trapp stol da jeg liker disse best pga. det er solide stoler som varer maaange år.

 

 
 

 

 

Noen tips til utstyr man trenger? Hvorfor/hvorfor ikke?

 

 

 

 

 

 

12 kommentarer

Alexandra Natalie Guttke 17.08.2013 19:07
Jeg har ikke behov for ammeputen i det hele tatt, brukte det på sykehuset, så trodde jeg kom til å trenge det, men det gjorde jeg ikke. Har aldri brukt den ammeputen jeg har til et helt måltid. Vippestol derimot bruker jeg ganske flittig nå, men hadde ikke behov helt i starten. Nå er min snart 3 mnd og liker veldig godt å sitte i vippestolen og se på barnetv :)

Babycall har jeg heller ikke, men jeg trodde jeg trengte det - men har gått fint uten hittill:)
Cecilie 17.08.2013 19:40
Alexandra Natalie Guttke:
Har hørt noen har stor hjelp i ammeputa, andre bruker bare sofaputer o.l. ;) Vurderer å kjøpe en vippestol, kan være kjekt å ha :)

Usikker på babycall..tror jeg bare skal vente og se, og heller kjøpe inn dersom behovet er der :)
Malene - gravid blogger! 17.08.2013 20:15
Har hørt mye både og om ammeputer egentlig, selv har jeg valgt å ikke kjøpe det før småen eventuellt kommer. Planen er å bruke vogndynen og rulle den sammen, ellers har jeg flere ganger vurdert å kjøpe det til å sove med mellom beina nå som magen vokser - men igjen, har klart meg med alternativer der og. Babycall har vi også droppet, men det er fordi småen sover hos oss den første studen, og soverommet vårt er vegg i vegg med stuen - så der hadde det nok blitt annerledes om småen var lengre borte.

Vippestol (og babygym) har vi satt på "ønskelisten hans" til jul fra besteforeldrene, og Stokke Stol måtte vi også ha - så solid, kjekk å ha, spesielt siden den vokser med barnet. Så her er planen at alle de kommende ungene får en hver - kjekt å ha rundt middagsbordet hvor de får sin egen egen stol og at man kan gjøre lekser på fast plass. (Har tenkt mye på fremtiden kan man si, hihi).

Annet utstyr som kan være kjekt er lekegrind (har ikke kjøpt, siden jeg fortsatt vipper på om det er plass her) - med tanke på at om man må en tur på do, hente en flaske/smokk/leke i et annet rom/etg så vet man hvor småen befinner seg og at han/hun ikke skader seg rundt om.

Plutselig en veldig lang kommentar, hehe, men igjen - er førstegangsgravid så har jo bare basert svarene på hva jeg har hørt/lest og laget min egen mening. Hihi.
Cecilie 17.08.2013 20:22
Malene:
Jeg vurderte også å kjøpe inn ammepute til bruk om natta, men har også klart meg uten så langt ;)
Vi har også soverom vegg i vegg med stua, så babycall til bruk der tror jeg (enn så lenge) ikke er nødvendig. Tenkte kanskje mer på bruk ute i vogna, da kan det være kjekt å ha tenker jeg :)
Babygym har vi allerede fått, en kjempefin en :) Lurt å sette det på ønskelisten til jul! Det er ikke så lenge etter den lille er født, så det tror jeg jammen vi skal gjøre ;) Lekegrind kan også være kjekt å ha..Får se hva vi får plass til i stua :)
Jeg er også førstegangs..kjekt å høre hva andre tenker :)
Ha en fin kveld!
Kirsti 17.08.2013 20:46
Hvor mye man har bruk for se forskjellige tingene er veldig individuelt. Jeg som ammet i 10 måneder med storebror var avhengig av ammeputen, den hjalp virkelig på. Så det har jeg kjøpt denne gangen også, ei god og stor ammepute. Du kan jo vente å se om du trenger det, er ikke noe du er absolutt nødt til å ha.

Stokke tripp trapp stol blir du nok ikke å angre på, jeg skal uten tvil få tak i det, siden den kan man bruke i mange år fremover.

Vippestol kan være kjekt, men bare den ikke brukes for mye og for lenge i gangen.
Cecilie 17.08.2013 20:54
Kirsti:
Ja, jeg tror jeg skal vente litt og se det an. En god ammepute er nok til god hjelp/støtte, så jeg får se :)
Stolen er utrolig kjekk å ha, og kan jo brukes av både barn og voksne! :)
Skal ønske oss vippestol til jul, tror det kan være kjekt å ha :)
keowyn 19.08.2013 12:32
Sitter dere mye ved matbordet kan jo tripptrapp med sånn babydel være grei, men det virker som om mange med første barnet egentlig ikke trenger det før andre barnet kommer til. Vi fikk ikke tripptrapp før hun var seks måneder, og det gikk absolutt greit. Vippestol var grei å ha, men vi brukte den ikke helt i begynnelsen så det er ikke noe stress, og selv brukte jeg ammeputa til alt mulig og bruker den enda når hun vil ha en sjelden tår med melk.. vi har tvillingammepute da, så den passer absolutt hele perioden!
Cecilie 19.08.2013 13:55
keowyn:
Har tenkt på den babydelen, men er usikker på om den er "nødvendig" å ha. Vet ikke hvor lenge de kan bruke newborn-delen, det kan jo hende h*n vokser fort ut av den ;) Tror en vippestol blir mer brukt den første tiden, tripptrapp litt senere når de er sterk nok i ryggen til å sitte selv. Blir nok uansett en Stokke tripptrapp til slutt :)
Tove Rekdal 01.09.2013 16:21
Jeg ammet jo Viktor i "åresvis" , og savnet aldri ammepute, heller ikke når jeg ammet Kristian. Så avvent å se. Babycall er slettes ikke sikkert du trenger, vi brukte vår veldig lite.

Vi brukte heller ikke vippestolen så veldig mye, men den kan selvsagt vært kjekk å ha.:)

Babygym er lurt, så det anbefaler jeg.:)

Lykke til med resten av svangerskapet, det begynner vel å nærme seg nå.:)
Cecilie 01.09.2013 17:58
Tove Rekdal:
Takk for gode råd Tove :)
Ja, nå er det ikke så lenge igjen, 10 uker bare :)
Heidi 03.10.2013 15:58
Hei! Så mye fint du lager, og spennende blogg var det også. Leter liksom etter sider å lese som også er i et svangerskap. Mange spørsmål man lurer på som gravid, men som mange andre tar som en selvfølge :p

Jeg har også tenkt å kjøpe stokke tripptrapp stolen, da jeg også synes som du skriver at den er av bra kvalitet og holder i mange mange år. Nå finnes det jo også så mye ekstra man kan kjøpe til de. Har skaffet meg newborn setet alt. Fikk tak i det brukt for en billig penge:)

Har også vurdert som du hvor mye man får bruk for ammepute og vippestol. Jeg kom til konklusjon at hvis jeg trenger det, så har ikke butikkene stengt selvom jeg har født en baby;p tatt den konklusjonen på en del ting :p Hehe. Men så kom jeg over ei som skulle gi bort ammepute, så da ble det en alikevel. Sliter endel med rygg og bekken, så bruker den litt bak ryggen når jeg sitter nå også, gir litt mer støtte:)

Babycall kjøpte vi ny. Kjøpte en med kamera med sterke anbefalinger fra flere vennepar. Man sparer seg visstnok for mange "bom turer" når man har med kamera. Da ser man jo om det faktisk er noe. Sikkert også veldig greit hvis man har hus med flere etasjer. Så det har vi kjøpt hvertfall:) så får vi se. Tenkte å kjøpe en billig, brukt en uten kamera etterhvert. Da kan den sendes med når lille skal til besteforeldre eller sove i vogn ute å sånt:)

Håper du finner ut av det:)

Hvor langt er du på vei forresten? Jeg er i uke 36. Så ikke lenge igjen for min del:)

Gledet meg til å lese bloggen din videre. Titt gjerne innom min også:) http://ellevillan.blogspot.com

Hilsen Heidi
Cecilie 03.10.2013 18:37
Heidi:
Takk for mange fine ord! :)
Syns også det er litt "vanskelig" å finne en god blogg med det "rette" innholdet for meg, om du skjønner ;) Noen har bare oppdateringer på hvilke uker de er kommet inn i, og rene mammablogger blir noen ganger for ensformig å lese på syns jeg..
Vi har fortsatt ikke kjøpt tripp trapp stolen enda, tenker å få kjøpt en brukt om ikke alt for lenge. Tenker på Newborn sete også, også den brukt om vi får tak i. Den første tiden får man jo ikke så mye bruk for en tripp trapp uten Newborn sete, så venter med det..
Vippestol har vi heller ikke kjøpt, tenker kanskje på at det er noe vi kan ønske oss til jul ;)
Når det gjelder ammepute så har jeg fått en del ulike tilbakemeldinger på om det er nødvendig. Tror jeg venter til babyen er kommet til verden og ser hvordan det går med ammingen :)
Siden vi bor i leilighet på en etasje, så tror jeg ikke babycall er et must for oss. Men tenker at det kan være kjekt å ha når babyen skal sove ute i vogna! :)
Jeg er i uke 34, snart i mål! :D
Jeg skal ta en titt på bloggen din også, takk for mange gode tips og tilbakemeldinger Heidi! :)

Skriv en ny kommentar

Velkommen

til Innorth.blogg - her finner du inspirasjon til hekling, strikking og oppskrifter

KONTAKT

Send e-post til: innorth.blogg@hotmail.com

BESØKENDE

Siden 03.03.2012:

Bla i bloggen

Leter du etter noe?


Siste innlegg


Hekleoppskrifter

    Dametøfler:
bilde

    Uglelue:
bilde


    Hvordan hekle bestemorruter:
bilde

Annonser

TRANSLATE


free countershits Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...